Antena 3 CNN Externe Ţara europeană care ar putea legaliza FUMATUL DE HEROINĂ

Ţara europeană care ar putea legaliza FUMATUL DE HEROINĂ

Ţara europeană care ar putea legaliza FUMATUL DE HEROINĂ
05 Mar 2013   •   12:04

Guvernul norvegian a anunţat că analizează legalizarea inhalării de heroină, relatează AFP. În timp ce fumatul acestei substanţe va fi permis, alte metode de folosire, cum ar fi injectarea, vor fi în continuare considerate ilegale.

Iniţiativa are scopul de a diminua cazurile de supradoză din ţară. Institutul Norvegian pentru Cercetarea Alcoolului şi a Drogurilor a remis un raport în care se arăta că heroina este cel mai frecvent drog injectabil de narcomani.
Conform acestui raport, din 285 de decese provocate de droguri, 137 au fost cauzate de heroină.

"Numărul deceselor, cauzate de supradozaj, este în continuă creştere. Este o ruşine pentru Norvegia", a spus ministrul Sănătăţii, Jonas Gahr Støre, pentru ziarul Dagsavisen.

"Cei care sunt dependenţi de heroină ar trebui ajutaţi să evite supradoza. Cred că ar trebui să le permitem să fumeze heroina, injectarea este mai gravă şi mult mai periculoasă", a adăugat oficialul.

Heroina este ilegală în cele mai multe ţări europene, dar în câteva oraşe, de pe "Bătrânul Continent", printre care şi Oslo, s-au înfiinţat clinici speciale, în care dependenţii de acest drog se pot injecta în siguranţă.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close