Antena 3 CNN Externe Țara europeană unde angajații câștigă mai mult decât pot cheltui

Țara europeană unde angajații câștigă mai mult decât pot cheltui

Țara europeană unde angajații câștigă mai mult decât pot cheltui
21 Feb 2018   •   09:49

Danezii sunt pe cale să cheltuiească cei mai mulți bani din ultimii 12 ani, după mai mult de cinci ani de dobânzi negative.

Țara care domină clasamentul ONU al celor mai fericite popoare de la înființarea acestuia, în 2012, este din ce mai optimistă, potrivit unui barometru al încrederii consumatorilor, dat publicității marți. Indicele a atins cel mai ridicat nivel din iulie anul trecut, potrivit Biroului de Statistică din Danemarca.

Danemarca folosește politica monetară pentru a menține valoarea coroanei în raport cu euro și a scăzut pentru prima dată dobanda cheie sub zero la mijlocul anului 2012.


Creșterea optimismului consumatorilor vine pe fondul unui deficit de specialiști pe piața muncii, pe care autoritățile încearcă să-l rezolve printr-o serie de stimulente, cum ar fi reducerea taxelor. Astfel, autoritățile propun un amplu plan de reducere a taxelor în țara cu cele mai mari taxe din lume, informează stirileprotv.ro.

Danemarca are cel mai ridicat procent în PIB din taxe dintre toate țările dezvoltate. Un lucrător danez a plătit, în medie, anul trecut, 36% din venituri taxe la stat, comparativ cu 25,5%, media statelor OCDE.
Cu o rată a șomajului destul de mică, reducerea poverii fiscale este menită să încurajeze și mai multi danezi să muncească, în conditițiile în care lipsa forței de muncă cu care se confruntă angajatorii nu poate fi acoperită cu imigranți, din cauza politicilor foarte stricte ale țării în privința imigrației.
 

×
Subiecte în articol: tara angajati
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close