Antena 3 CNN Externe Ţara în care 4.000 de oameni mor zilnic din cauza poluării

Ţara în care 4.000 de oameni mor zilnic din cauza poluării

Ţara în care 4.000 de oameni mor zilnic din cauza poluării
14 Aug 2015   •   14:29

Poluarea aerului ucide zilnic aproximativ 4.000 de oameni în China, susțin cercetători americani, care indică arderea cărbunelui drept contribuție cheie la acest fenomen. Studiul lor a fost publicat în revista de știință PLoS One, informează Agerpres.

Calitatea deficitară a aerului contribuie la moartea a 1,6 milioane de persoane anual, ceea ce reprezintă 17% din totalul deceselor din China, potrivit datelor științifice publicate joi de grupul de cercetare independent Berkeley Earth din SUA.

Calitatea medie a aerului pentru 38% dintre chinezi a fost "nesănătoasă", conform standardelor americane, potrivit datelor culese timp de patru luni de la 1.500 de stații terestre, au subliniat autorii studiului.

Circa 92% din populația Chinei a intrat în contact cel puțin 120 de ore cu un aer nesănătos între 5 aprilie 2014 și 5 august 2015, au declarat RichardMuller și Robert Rohde într-un comunicat de presă, pe baza datelor din teren.

"Când am fost ultima dată la Beijing, poluarea era la un nivel periculos. Fiecare oră de expunere a redus speranța mea de viață cu 20 de minute", a spus Muller, director științific al Berkeley Earth.

"Este ca și cum fiecare bărbat, femeie și copil ar fi fumat 1,5 țigări pe oră", a spus el.

O mare parte din poluarea care afectează capitala Chinei provine din zone industriale aflate la distanță destul de mare, îndeosebi Shijiazhuang (322km sud-vest), a spus Rohde, citat de DPA.

×
Subiecte în articol: China poluare decese
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close