Antena 3 Externe Ţara în care femeile care fac avort sunt considerate criminale și pot primi până la 40 de ani de închisoare

Ţara în care femeile care fac avort sunt considerate criminale și pot primi până la 40 de ani de închisoare

28 Oct 2017   •   18:34
Ţara în care femeile care fac avort sunt considerate criminale și pot primi până la 40 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com

În Salvador, interzicerea avortului cunoaşte una dintre cele mai dure legiferări din lume. Pentru prima dată în 20 de ani există semne că ar putea fi uşor modificată, datorită mulţimilor care protestează de-a lungul ţării pentru drepturile femeilor.

„În loc să ne protejeze sănătatea şi libertatea, statul şi legea ne consideră criminali, ne torturează şi ne aruncă în închisoare”, spune una dintre femeile protestatare, care a primit sentinţa de 40 de ani de închisoare pentru că ar fi încercat să facă avort, potrivit businessmagazin.ro.

În El Salvador, o mică ţară din centrul SUA, femeile care fac sau încearcă să facă avort pot primi până la 40 de ani de închisoare.

Cel puţin 129 de femei au fost judecate de legea dură din El Salvador între anii 2000-2011, conform grupului de activişti Citizen for teh Decriminalization of Abortion.

Centrul pentru drepturile reproductive confirmă faptul că 13 femei au făcut închisoare, condamnate fiind pentru omucidere gravă a copiilor (nenăscuţi).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close