Antena 3 CNN Externe Ţara în care Internetul a fost oprit pentru a împiedica elevii să copieze la Bacalaureat

Ţara în care Internetul a fost oprit pentru a împiedica elevii să copieze la Bacalaureat

Ţara în care Internetul a fost oprit pentru a împiedica elevii să copieze la Bacalaureat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Iun 2018   •   09:59

Accesul la internet a fost suspendat, miercuri, pe întreg teritoriul Algeriei pe durata primei ore a fiecăreia dintre primele două probe de bacalaureat, o măsură ce va continua să fie aplicată pe tot parcursul examenului până la 25 iunie în vederea evitării fraudelor, informează AFP. 

Între 08:30, ora la care a început prima probă de bacalaureat din anul 2018, şi 9:30 (07:30 şi 08:30 GMT) şi apoi la începutul celei de-a doua probe, între 11:30 şi 12:30 (10:30-11:30 GMT), accesul la internet - fix sau mobil - a fost suspendat, a constatat biroul AFP din Alger. 

O a treia suspendare a accesului la internet, timp de o oră, este prevăzută pentru miercuri după-amiază, conform unui program comunicat de operatorul public Algerie Telecom. 

Accesul la internet va fi suspendat în fiecare zi la începutul fiecărei probe, timp de o oră dimineaţa şi o oră după-amiază, până luni, 25 iunie, ''în conformitate cu instrucţiunile guvernamentale ce vizează asigurarea desfăşurării în condiţii optime a probelor de bacalaureat'', a indicat Algerie Telecom. 

În acest an, autorităţile au solicitat operatorilor publici şi privaţi restricţionarea totală a accesului la internet la debutul probelor, a explicat pentru AFP Ali Kahlane, preşedinte al Asociaţiei operatorilor de telecomunicaţii alternative (private). Caietul de sarcini al operatorilor îi forţează să se conformeze oricărei cereri în acest sens, a adăugat el. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Algeria internet elevi
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close