Antena 3 CNN Externe Ţara în care NIMENI nu are voie să intre pe Facebook. Cea mai populară reţea, INTERZISĂ dintr-un motiv revoltător

Ţara în care NIMENI nu are voie să intre pe Facebook. Cea mai populară reţea, INTERZISĂ dintr-un motiv revoltător

Ţara în care NIMENI nu are voie să intre pe Facebook. Cea mai populară reţea, INTERZISĂ dintr-un motiv revoltător
de O.P.    |    05 Mar 2012   •   08:30

O veste venită pe canalele de socializare i-a şocat pe internauţi. Facebook-ul, cea mai accesată reţea de socializare a fost blocată într-o ţarp din Asia  Centrală.

Astfel, Tadjikistanul a blocat accesul pe reţeaua de socializare Facebook, dar şi pe alte două site-uri din Rusia, care şi-au permis să critice preşedintele Imomali Rahmon, conducătorul Tadjikistanului de două decenii.

Accesul interzis la aceste medii de socializare a fost comandat de serviciile secrete ale statului, iar utilizatorii care încearcă să se conecteze la paginile respective sunt redirecţionaţi către pagina principală a furnizorilor de internet.

Aceasta nu este singura situaţie de acest gen întâlnită în ţările ex-sovietice. Mai multe state din Asia Centrală au luat măsuri de restricţionare a accesului la reţelele sociale, de frica impactului pe care îl pot avea reţelele de socializare.

"În această dimineaţă, am executat cererea serviciului de comunicaţii şi am blocat siteurile facebook.com, tjknews.com şi zvezda.ru. Nu am putut refuza", a declarat unul dintre furnizorii de internet din Tadjikistan.

Dintr-o populaţie de aproximativ 7,5 milioane de oameni, doar 26.000 folosesc Facebook, însă anul trecut numărul utilizatorilor s-a dublat faţă de 2011.




×
Subiecte în articol: coruptie democratie cenzura
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close