Antena 3 Externe Ţara în care se fumează cel mai puţin din lume

Ţara în care se fumează cel mai puţin din lume

de S.T.    |    22 Iul 2015   •   10:18
Ţara în care se fumează cel mai puţin din lume

Turkmenistanul, fostă republică sovietică din Asia Centrală, este țara în care se fumează cel mai puțin din lume, a anunțat marți directoarea generală a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Chan, relatează AFP.

"Un studiu recent al OMS a indicat că numai 8% din populație fumează în Turkmenistan", a declarat Chan, în cursul unui forum medical internațional la Așgabat, capitala turkmenă.

"Este cel mai scăzut nivel național din lume la fumat. Vă felicit pentru acest progres!", a subliniat ea, adresându-se președintelui turkmen Gurbanguli Berdimuhamedov.

Turkmenistanul, una dintre cele mai izolate țări din lume, a ratificat în 2011 Convenția OMS pentru lupta contra fumatului, după ce a interzis fumatul în locuri publice. În anul 1990, 27% dintre bărbați și 1% dintre femei fumau în această țară.

Dar în anul 2000, autoritățile turkmene au interzis fumatul în locurile publice, în instituțiile guvernamentale și în armată. Publicitatea pentru tutun este de asemenea interzisă în Turkmenistan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close