Ţara în care un politician propune o lege prin care să fie interzisă vânzarea țigărilor pentru persoanele sub 100 de ani

05 Feb 2019   •   17:04
Ţara în care un politician propune o lege prin care să fie interzisă vânzarea țigărilor pentru persoanele sub 100 de ani Foto: pexels.com

Un parlamentar din Hawaii a propus schimbarea legislaţiei cu privire la vânzarea de ţigări. Noua lege ar interzice cumpărarea acestora de către persoanele cu vârsta mai mică de 100 de ani, relatează Fox News.

Richard Creagan propune schimbarea vârstei minime, care la acest moment este de 21 de ani, în mai multe etape. În 2020, vârsta ar ajunge la 30 de ani, iar până în 2024 la 100 de ani. Dacă legislaţia va fi aprobată, restricţiile vor fi aplicate pentru ţigări, dar nu şi pentru cele electronice, pentru trabucuri şi tutun de mestecat.

„Statul are obligaţia de a proteja starea de sănătate a publicului”, a declarat Creagan pentru Hawaii Tribune Herald. „Fumatul este mai letal şi mai periculos decât orice alt medicament. În opinia mea, această legislaţie i-ar putea elibera pe cei care suferă de această dependenţă oribilă”, a continuat Creagan.

 

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close