Antena 3 CNN Externe Ţara în care un kilogram de ceapă costă de trei ori mai mult decât carnea de pui

Ţara în care un kilogram de ceapă costă de trei ori mai mult decât carnea de pui

Una dintre cele mai populare ţări din lume se confruntă cu o creştere uriaşă a preţurilor, un kilogram de ceapă fiind de trei ori mai scump decât carnea de pui.

Ţara în care un kilogram de ceapă costă de trei ori mai mult decât carnea de pui
Sursa foto: Pixabay.com/couleur
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   10:47

Cunoscută pentru atracţiile sale turistice, Filipine se confruntă, în această perioadă, cu scumpiri majore.

Astfel, conform tarifelor monitorizate de Ministerul Agriculturii, la data de 5 ianuarie, un kilogram de ceapă roşie se vinde şi cu 650 de pesos (11,68 de dolari), iar ceapa albă se vinde şi cu 600 de pesos kilogramul, fiind de trei ori mai scumpă decât carnea de pui, transmite Bloomberg.

În acest caz, Ministerul Agriculturii din Filipine intenţionează să importe 22.000 de tone de ceapă, în timp ce acest ingredient a atins cel mai ridicat preţ din lume şi a dus inflaţia la maximul ultimilor 14 ani, transmite Bloomberg.

"Ar fi o soluţie bună timp de o lună, pentru a reduce preţurile. Nu putem să nu facem nimic, pentru că unul dintre factorii care stimulează inflaţia este preţul la ceapă", a spus Rex Estoperez, secretarul preşedintelui Ferdinand Marcos Jr.

Pentru filipinezi, alături de usturoi, ceapa este un ingredient de bază, iar explozia preţurilor a strârnit revolta oamenilor.

Ţara din sud-estul Asiei consumă aproximativ 17.000 de tone de ceapă pe lună, iar Ministerul Agriculturii de la Manila speră ca importurile să ajungă, cel târziu, în prima săptămână din februarie, a mai adăugat Rex Estoperez.

×
Subiecte în articol: filipine asia ceapa scumpiri
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close