Antena 3 CNN Externe Ţara lui este în prăpastie, dar el a câştigat în 12 ore 4 MILIARDE de dolari. Succesul, clădit în pragul dezastrului

Ţara lui este în prăpastie, dar el a câştigat în 12 ore 4 MILIARDE de dolari. Succesul, clădit în pragul dezastrului

Ţara lui este în prăpastie, dar el a câştigat în 12 ore 4 MILIARDE de dolari. Succesul, clădit în pragul dezastrului
Sursa foto: Foto: Forbes
de O.P.    |    14 Iun 2012   •   12:24

Oamenii de afaceri au găsit prosperitatea atunci când restul lumii era îngenuncheată de criza economică. Una după alta, ţările din UE cădeau lovite de criză, însă din mijlocul lor s-au ridicat mai mulţi oameni întreprinzători care au ştiut că timpul perfect pentru a face afaceri este momentul de criză.

Aşa că cel mai bogat om din Spania a uluit piaţa, când ieri a făcut un câştig de aproape 4 miliarde de dolari pe bursă, după ce planul de salvare a ţării a fost adoptat.

Amancio Ortega, conducătorul Inditex, a devenit astfel în urma loviturii de ieri, cel mai bogat european, depăşindu-l pe Ingvar Kamprad, patronul lanţului de magazine IKEA.

De la începutul anului, Amancio Ortega a avut cea mai bună evoluţie, averea sa crescând incomparabil mai mult cu cea a celor 39 de miliardari din topul monitorizat de jurnaliştii de la Bloomberg.

Inditex, compania pe care o conduce Ortega este un colos alcătuit din peste 100 de firme specializate în industria textilă. Compania este reprezentată cu peste 5.500 de magazine în 82 de ţări, iar brandurile cele mai de succes sunt Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home și Uterqüe.





×
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close