Antena 3 CNN Externe Țara în care tinerii vor primi o "recompensă în bani" dacă se căsătoresc cu o mireasă de 25 de ani sau mai puțin

Țara în care tinerii vor primi o "recompensă în bani" dacă se căsătoresc cu o mireasă de 25 de ani sau mai puțin

Tinerii vor primi o sumă de bani dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin. Este cea mai recentă măsură pentru a stimula tinerii să se căsătorească, pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la scăderea ratei natalității.

Țara în care tinerii vor primi o "recompensă în bani" dacă se căsătoresc cu o mireasă de 25 de ani sau mai puțin
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    29 Aug 2023   •   20:59

O regiune din estul Chinei oferă cuplurilor o „recompensă” de 1.000 de yuani (137 de dolari) dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin.

Anunțul, care a fost publicat pe contul oficial de Wechat al regiunii Changshan săptămâna trecută, spunea că recompensa este menită să promoveze "căsătoria și nașterea potrivite vârstei" pentru primele căsătorii. De asemenea, a inclus o serie de subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație pentru cuplurile care au copii.

China este preocupată deoarece e pentru prima dată când se înregistrează o scădere a populației în șase decenii. Autoritățile încearcă urgent o serie de măsuri pentru a crește rata natalității, inclusiv stimulente financiare și facilități îmbunătățite de îngrijire a copiilor, potrivit Reuters.com.

Limita legală de vârstă pentru căsătorie din China este de 22 de ani pentru bărbați și 20 de ani pentru femei, dar numărul cuplurilor care se căsătoresc a scăzut. Acest lucru a condus la scăderea natalității din cauza politicilor care îngreunează situația femeilor singure care vor să aibă copii.

Rata căsătoriilor a atins un minim record în 2022, la 6,8 milioane, cel mai scăzut din 1986, potrivit datelor guvernamentale publicate în iunie. Au fost cu 800.000 de căsătorii mai puține anul trecut decât în 2021.

Se estimează că rata fertilităţii din China, deja una dintre cele mai scăzute din lume, a scăzut la un nivel record de 1,09 în 2022, a informat presa de stat.

Costurile ridicate de îngrijire a copiilor și nevoia de a-și opri cariera le-au împiedicat pe multe femei să aibă copii. Discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale ale femeilor care își îngrijesc copiii sunt încă răspândite în toată țara.

Încrederea scăzută a consumatorilor și preocupările tot mai mari cu privire la sănătatea economiei Chinei sunt, de asemenea, factori cheie citați de tinerii chinezi din cauza cărora nu doresc să se căsătorească și să aibă copii.

×
Subiecte în articol: China casatorie mireasa tinerii recompensa
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close