Antena 3 CNN Externe "Să pot avea părul meu înapoi ar fi minunat" | Ţara în care pacienţii cu alopecie vor primi un tratament revoluţionar

"Să pot avea părul meu înapoi ar fi minunat" | Ţara în care pacienţii cu alopecie vor primi un tratament revoluţionar

Persoanele care trăiesc cu unul dintre cele mai frecvente tipuri de alopecie ar putea avea în curând acces la tratament revoluționar, pentru prima dată

"Să pot avea părul meu înapoi ar fi minunat" | Ţara în care pacienţii cu alopecie vor primi un tratament revoluţionar
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2024   •   20:51

Medicamentul - numit Ritlecitinib - va fi prezentat săptămâna aceasta în fața Consorțiului Scoțian pentru Medicamente, după ce luna trecută a fost aprobat pentru utilizarea NHS în Anglia.

Deși pastila zilnică nu va vindeca afecțiunea, ar putea oferi tratament pentru unii dintre cei care suferă de alopecia areata severă, de care suferă și Megan McCready, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Clydebank.

De când a fost diagnosticată, la vârsta de 12 ani, Megan a învățat să-și accepte afecțiunea și acum sprijină alți tineri care trec prin același lucru.

Ea a povestit cât de greu i-a fost să aibă alopecie la o vârstă așa de fragedă și cum a ajuns să iubească perucile și să le îngrijească. Tratamentul, însă, este o nouă șansă.

"Voi accepta această oportunitate de a lua medicamentul și de a-l încerca. Gândul că Scoția ar putea să îl aprobe este un pas mare pentru noi. Să pot să am părul meu înapoi și să am gene, să mă dau cu rimel pe sprâncene de care să nu îmi fac griji (...) ar fi minunat”, spune tânăra.

×
Subiecte în articol: alopecie Scotia
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close