Antena 3 CNN Externe Ţara unde cei care nu poartă mască şi nu cred în Covid sunt obligaţi să îngroape morţii de coronavirus

Ţara unde cei care nu poartă mască şi nu cred în Covid sunt obligaţi să îngroape morţii de coronavirus

În întreaga lume, guvernele încearcă să-i convingă pe oameni de pericolul pe care îl reprezintă infectarea cu Covid-19, în speranţa că pandemia poate fi învinsă. Purtarea măştilor de protecţie este recomandată de toţi specialiştii şi reprezintă principala armă împotriva coronavirsului.

Ţara unde cei care nu poartă mască şi nu cred în Covid sunt obligaţi să îngroape morţii de coronavirus
de Cristi Popovici    |    15 Sep 2020   •   17:45

În multe state, autorităţile au luat măsuri dure împotriva celor care nu cred în virus şi refuză să poarte aceste măşti de protecţie.

Este şi cazul Indoneziei. Aici, poliţiştii din regiunea Gresik, insula Java, au venit cu o idee unică de a-i pedepsi pe localnicii care nu respectă regulile menite să stopeze răspândirea virusului Covid-19.

Astfel, opt indivizi care refuzau să poarte masca de protecţie au fost obligaţi să sape gropile pentru victimele decedate din cauza infectării cu coronavirus.

Cel care a venit cu ideea a fost chiar conducătorul regiunii care a declarat pentru Tribun News că "sunt doar trei gropari, în acest moment şi am decis să-i pun la muncă pe cei care nu respectă regulile. Sper ca această experienţă să fie un exemplu pentru cei care încalcă legea."

În Indonezia, media zilnică de infectări este de aproximativ 3.000 de persoane. În total, în această ţară s-au înregistrat peste 221.000 de cazuri de la începutul pandemiei. Ca să oprească răspândirea virusului, autorităţile de la Jakarta au luat, pe 14 septembrie, decizia închiderii tuturor şcolilor, parcurilor şi a locurilor de joacă, dar şi interzicerea petrecerilor de nuntă.

×
Subiecte în articol: indonezia COVID-19
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close