Antena 3 CNN Externe Ţara unde oamenii au refuzat un salariu minim pe economie uriaş și au ales să menţină o taxă

Ţara unde oamenii au refuzat un salariu minim pe economie uriaş și au ales să menţină o taxă

Ţara unde oamenii au refuzat un salariu minim pe economie uriaş și au ales să menţină o taxă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Mar 2018   •   09:58

Propunerea privind eliminarea taxei radio-tv a fost respinsă dumincă de elveţieni prin referendum. Această taxă este una din cele mai mari din Europa. De asemenea, în 2014, elveţienii au refuzat cel mai mare salariu minim pe economie de peste 3.000 de euro pe lună.

Elveţienii au refuzat în 2014, prin referendum, introducerea unui salariu minim pe economie de aproximativ 3.300 de euro, cel mai ridicat salariu minim din lume, conform estimărilor publicate de institutul elveţian GFS.

Taxa radio-tv din Elveţia se ridică la 392 de euro pe an şi este una dintre cele mai mari din Europa. Taxa radio-tv din România a fost eliminată odată cu Legea Desfiinţării celor 102 Taxe Nefiscale, la iniţiativa lui Liviu Dragnea.

Anul trecut, această taxă a strâns 1,38 miliarde de dolari, fiind un sprijin financiar vital pentru mass media publice din Elveţia. Aproximativ 72% din cetăţenii prezenţi la referendum au votat împotriva propunerii., informează capital.ro.

Taxa radio-tv finanţează mass media publice, iar votul pentru eliminarea ei ar fi putut duce la dispariţia singurului post radio TV cu acoperire naţională, SSR, potrivit Reuters. 

×
Subiecte în articol: tara refuz salariu taxa
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close