x close

Țara unde vaccinarea împotriva rujeolei va deveni obligatorie în școli

17 Iul 2019   •   13:58
Țara unde vaccinarea împotriva rujeolei va deveni obligatorie în școli Foto: Pixabay

Vaccinarea împotriva rujeolei va deveni obligatorie în şcolile din Germania începând din martie 2020, a decis miercuri Guvernul condus de Angela Merkel, relatează AFP. 

În faţa recrudescenţei acestei afecţiuni, Guvernul a adoptat, miercuri, un text al ministrului Sănătăţii, Jens Spahn, care susţine vaccinarea obligatorie a copiilor înscrişi în unităţile şcolare, creşe sau grădiniţe. 

Obligaţia se va extinde la profesori şi educatori, precum şi la centrele de primire a refugiaţilor. 

Eforturile ce vizează creşterea acoperirii vaccinale contra maladiilor letale stagnează, a deplâns luni Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) care şi-a exprimat îngrijorarea în principal faţă de epidemia de rujeolă. 

Anul trecut, 350.000 de cazuri de rujeolă au fost semnalate la nivel mondial, de peste două ori mai mult în comparaţie cu 2017. 

Primele cifre pentru anul 2019 nu sunt încurajatoare. Numărul cazurilor înregistrate la nivel mondial a crescut de patru ori în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 

În ţările occidentale, activiştii anti-vaccinare susţin că există o asociere între vaccinul contra rujeolei şi autism. OMS a negat în mod repetat această teorie care, potrivit organizaţiei, se bazează pe un studiu falsificat. 

 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

vaccin rujeola Germania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati