Antena 3 CNN Externe Târgurile de Crăciun din Budapesta vor permite accesul doar persoanelor vaccinate

Târgurile de Crăciun din Budapesta vor permite accesul doar persoanelor vaccinate

Târgurile tradiţionale de Crăciun s-au deschis în Budapesta doar pentru vaccinaţi, atrăgând turişti şi localnici deopotrivă, chiar dacă Europa Centrală se luptă cu o nouă epidemie de coronavirus.

Târgurile de Crăciun din Budapesta vor permite accesul doar persoanelor vaccinate
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Dec 2021   •   13:45

În urmă cu un an, nu existau târguri festive în aer liber în Budapesta, deoarece Ungaria era în izolare totală, scrie Reuters. „Este minunat să avem din nou târg. A fost foarte deprimant când am vizitat târgul anul trecut - era decorat, dar nu erau oameni", a spus Adrienn, turistă. Vizitatorii târgului din Budapesta.

„Sunt întru totul de acord că numai cei vaccinaţi ar trebui să poată intra", a declarat Ibolya Koszegi, un alt vizitator: „poate că mai mulţi oameni ar trebui să poarte şi măşti.

Este foarte greu să păstrezi distanţa faţă de ceilalţi, deoarece sunt atât de mulţi oameni aici". În Ungaria, măştile sunt obligatorii doar în spaţiile interioare şi doar o mică parte dintre vizitatori au ales să le poarte în aer liber. Mulţi dintre ei sunt turişti care au venit la Budapesta, în timp ce alte ţări din Europa Centrală şi-au închis târgurile de Crăciun în încercarea de a limita infectările.

Târgul din capitala cehă Praga a fost anulat, în timp ce la Viena, capitala austriacă, aflată la aproximativ două ore de Budapesta, se aşteaptă ca acesta să se deschidă abia luni. În condiţiile în care Ungaria se luptă cu un al patrulea val de COVID-19, vizitatorii la evenimentele cu peste 500 de participanţi trebuie să prezinte dovada vaccinării sau a imunităţii după boală.

Restaurantele, magazinele, centrele comerciale şi şcolile rămân deschise pentru toată lumea, informează Mediafax.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close