Antena 3 CNN Externe Târg de aur în China. Mii de oameni s-au îngrămădit să investească în metalul preţios

Târg de aur în China. Mii de oameni s-au îngrămădit să investească în metalul preţios

Târg de aur în China. Mii de oameni s-au îngrămădit să investească în metalul preţios
17 Mai 2010   •   23:31

Când bursa scade, cumpăraţi aur. Aşa ar putea suna invitaţia la un târg de profil organizat în China. Mii de oameni s-au îngrămădit să cumpere diferite obiecte din metalul preţios considerat una dintre cele mai sigure investiţii pe timp de criză. Nici nu este de mirare, în condiţiile în care euro a atins cea mai de jos nivel în raport cu dolarul din ultimii patru ani.

Climatul general de neîncredere în stabilitatea monetară, naţională sau internaţională a făcut ca aurul să fie opţiunea celor care caută investiţii sigure. Iar târgul de aur găzduit la Beijing a fost o ocazie mai mult decât binevenită pentru oamenii care au mers în număr mare nu numai să admire, ci să investească.

?Ca să investeşti în proprietăţi ai nevoie de sume mari de bani. Dar cu aurul nu este aşa. Poţi cumpăra un lingou, 500 de grame sau un kilogram. Depinde de câţi bani ai?, spune Tuo Ya, asistentă şi cumpărătoare de aur.

Oferta a fost mai mult decât generoasă, pentru toate gusturile şi posibilităţile. Aur brut, lingouri de diferite dimensiuni sau chiar diferite figurine cu Buddha sau tigri, le-au luat ochii vizitatorilor. Şi le-au golit buzunarele.

?Cred că investiţia în lingouri de aur este foarte bună. Recent, preţul aurului a crescut în continuu şi cred că va continua să crească?, a declarat Ding Jingshan, poliţist şi cumpărător de aur.

Instabilitatea financiară care a pus stăpânire pe bursele din întreaga lume, i-a impulsionat pe chinezi să deschidă noi mine de extracţie. În doar câteva luni, ţara a luat astfel locul Africii de Sud şi a devenit cel mai mare producător de aur din lume.

?Sperăm că preţul va continua să crească. Vrem să avem oportunitatea de a de a înnoi tehnologia şi să creştem producţia şi mai mult?, spune Xue Dongfeng, purtător de cuvânt al minei Zhaojin.

Cei care s-au ţinut departe de bursă şi s-au refugiat în singurul activ sigur în vemuri de furtună financiară, aurul, prevăd creşteri importante. Sunt însă specialişti care susţin că preţurile mari la aur nu vor dura prea mult.

Observator

×
Subiecte în articol: investitie
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close