Antena 3 CNN Externe Peste jumătate dintre țările din Uniunea Europeană, în zona roșie pe harta privind restricțiile de călătorie

Peste jumătate dintre țările din Uniunea Europeană, în zona roșie pe harta privind restricțiile de călătorie

Peste jumătate dintre țările Uniunii Europene sunt marcate cu roșu pe harta privind restricțiile de călătorie, publicată joi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Peste jumătate dintre țările din Uniunea Europeană, în zona roșie pe harta privind restricțiile de călătorie
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    15 Oct 2020   •   21:25

Pe această nouă hartă, doar trei ţări din Uniune sau Spaţiul Economic European sunt în mare parte în zona verde: Norvegia, Finlanda şi Grecia.

Cinci ţări sunt în zona portocalie: Italia, Cipru, Estonia, Lituania şi Letonia.

Alte cinci ţări nu sunt codificate în culori din cauza „lipsei datelor de testare”, dintr-un motiv nespecificat: Germania, Austria, Suedia, Danemarca şi Islanda. 

Harta realizată de ECDC, soluția pentru ca Uniunea Europeană să lupte împreună

Miniștrii UE au ajuns, marți, la un acord privind coordonarea măsurilor de restricționare a liberei circulații în UE adoptate în contextul pandemiei. Una dintre acestea, este harta realizată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, potrivit Le Figaro.

„Faptul că statele membre își unesc astăzi forțele trimite un semnal puternic cetățenilor și arată în mod clar că UE trece la fapte dacă este absolut necesar. Am învățat din lecțiile trecutului: nu vom depăși criza închizând frontierele în mod unilateral, ci acționând împreună.

O hartă comună cu coduri de culori comune, bazată pe criterii comune, elaborată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, reprezintă primul rezultat important.

Invităm acum statele membre să se asigure că sunt furnizate datele necesare astfel încât harta să poată fi actualizată săptămânal cu informații exacte privind situația epidemiologică din UE și din regiunile sale”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: restricţii calatorie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close