Antena 3 CNN Externe Tăriceanu, replică acidă pentru Alina Gorghiu: ALDE respinge PNL

Tăriceanu, replică acidă pentru Alina Gorghiu: ALDE respinge PNL

Tăriceanu, replică acidă pentru Alina Gorghiu: ALDE respinge PNL
15 Iul 2016   •   18:13

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu precizează că formaţiunea sa nu va colabora cu "un PNL condus de această echipă delegitimată de electorat şi de propria prestaţie, cu un PNL pentru care cuvântul liberal din denumirea partidului a fost golit de conţinut".

"Poziţia ALDE, nu doar a mea personală, adoptată în interiorul mecanismelor democratice ale partidului, cu privire la un posibil dialog sau colaborare politică cu PNL a fost şi rămâne consecventă. Vom colabora într-un fel sau altul cu PNL atunci când acest partid va pune pe prim plan valorile liberale şi ale statului de drept şi va înceta să încurajeze abuzurile unor instituţii de forţă ale statului împotriva oricărui cetăţean, indiferent sub ce pretext. Legitimitatea actualei conduceri a PNL a fost precară de la început, din cauza modului în care a fost impusă de preşedintele Iohannis, şi s-a deteriorat treptat ca urmare a pierderii identităţii liberale a partidului şi a transformării PNL într-o remorcă a Cotrocenilor, realitate confirmată prin eşecul înregistrat la alegerile locale. Nici la capitolul încredere cei doi copreşedinţi ai PNL nu stau mai bine, ei situându-se mult sub nivelul partidului. Ca o concluzie-răspuns la ideea doamnei Gorghiu, ALDE nu va colabora cu un PNL condus de această echipă delegitimată de electorat şi de propria prestaţie, cu un PNL pentru care cuvântul liberal din denumirea partidului a fost golit de conţinut", a afirmat Tăriceanu vineri, într-un comunicat remis presei.

Precizarea sa vine în urma unui interviu la DCNews al copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, care a spus: "Nu exclud o majoritate cu ALDE, indiferent ce zice dl Tăriceanu acum".

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu susţine că preşedintele Klaus Iohannis are un plan ce vizează impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie să lipsească, indiferent de rezultatul alegerilor.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close