Antena 3 Externe Tăriceanu, despre efectele OUG 114: Ținteşte la câteva lucruri care sunt bune

Tăriceanu, despre efectele OUG 114: Ținteşte la câteva lucruri care sunt bune

07 Mar 2019   •   21:26
Tăriceanu, despre efectele OUG 114: Ținteşte la câteva lucruri care sunt bune
Sursa foto: Foto: Facebook

Ordonanţa 114 a creat multă dispută în afaceri, dar ţinteşte la câteva lucruri bune, precum încercarea de aliniere a dobânzilor plătite de români la cele plătite de cetăţenii din UE, plafonarea preţului la energie pentru categoriile defavorizate sau încurajarea firmelor de construcţii de a aduce munca "la negru" la suprafaţă, a declarat joi seară preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Ordonanţa 114 ştiu că a creat multă dispută în mediul de afaceri, dar care ţinteşte la câteva lucruri pe care eu consider că trebuie să le avem în vedere şi care sunt bune. Primul lucru este încercarea de aliniere a dobânzilor plătite de români la cele plătite de ceilalţi cetăţeni din Uniunea Europeană. Al doilea element este plafonarea preţului la energie pentru gospodăriile defavorizate. Al treilea lucru, care iar cred că este pozitiv, se referă la încurajarea firmelor din construcţii de a reduce plăţile la negru şi a aduce munca la suprafaţă", a subliniat Tăriceanu în discursul rostit la Gala "Women in Economy".

El a adăugat că această ordonanţă produce şi o serie de efecte secundare care trebuie corectate.

"Am constatat însă, ca şi dumneavoastră, că această ordonanţă produce o serie de efecte secundare care trebuie corectate. Vestea bună pe care vreau să v-o dau - lucrăm în aceste zile foarte intens, am avut consultări pe diverse domenii, cu mediul bancar, cu companiile din energie, cu cele din telecomunicaţii, cu cele din asigurări, ca să vedem care sunt corecturile pe care trebuie să le facem", a susţinut preşedintele Senatului.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close