Antena 3 CNN Externe Țările BRICS discută despre adoptarea unei cripto-monede comune

Țările BRICS discută despre adoptarea unei cripto-monede comune

Țările BRICS discută despre adoptarea unei cripto-monede comune
28 Noi 2019   •   17:02

Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, adică țările care alcătuiesc blocul BRICS au început discuțiile despre introducerea unei cripto-monede care să devină instrument de schimb în interiorul blocului. În acest mod se dorește o reducere a dependenței de dolarul american, precum și limitarea expunerii la o posibilă criză a economiei americane.

Țările BRICS reprezintă cel mai mare bloc economic al planetei, acoperin trei continente, aproape jumătate din populația lumii și un produs intern de 40 de mii de miliare de dolari, adică circa 24% din produsul intern brut global, scrie publicația art30.ro

Consiliul de afaceri al BRICS a discutat despre crearea unei cripto-monede comune la cel de al 11-lea sumit, care a avut loc în Brazilia, între 11 și 14 noiembrie. Kiril Dimitriev, directorul general al Fondului Rus de Investiții Directe a susținut că o cripto-monedă comună ar reduce dependența de dolarul american, ar putea deveni un instrument foarte util pentru facilitarea schimburilor economice și ar putea stimula aceste schimburi. Dimitriev a mai spus că astfel s-ar putea înlocui și SWIFT, actualul mecanism de plăți internaționale.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close