Antena 3 CNN Externe Ţările riverane Mării Nordului vor un proiect energetic de 30 de miliarde de euro

Ţările riverane Mării Nordului vor un proiect energetic de 30 de miliarde de euro

Ţările riverane Mării Nordului vor un proiect energetic de 30 de miliarde de euro
Sursa foto: energie eoliana
06 Ian 2010   •   23:15

Nouă ţări riverane la Marea Nordului intenţionează să furnizeze energie provenită din surse regenerabile către întregul continent european prin intermediul unei noi reţele de înaltă tensiune cu o lungime de mai multe mii de kilometri.
Proiectul ar putea să se întindă pe 10 ani şi va avea costuri de 30 de miliarde de euro, fiind destinat creşterii utilizării energiilor regenerabile şi combaterii modificărilor climatice.
Cele nouă ţări (Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Danemarca, Olanda, Irlanda, Luxemburg şi Norvegia) vor să amplaseze o reţea de cabluri de înaltă tensiune pe fundul Mării Nordului prin care sa facă legătura între parcurile eoliene de coastă şi Germania şi Marea Britanie cu hidrocentralele din Norvegia, centralele mareomolrice de pe coastele Belgiei sş Danemarcei, precum si centralele eoliene si solare de pe continentul european.

Oficialii din cele nouă state au avut o primă reuniune în luna decembrie 2009 în Irlanda, urmând ca, în data de 9 februarie 2010, să aiba loc o primă întâlnire a "coordonatorilor naţionali". Cele nouă state vor semna o scrisoare de intentie până în toamna acestui an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie regenerabila Marea Nordului
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close