Antena 3 CNN Externe Ţarul romilor din Bulgaria, Kiril Raşkov, a fost arestat. Revolta continuă în statul vecin

Ţarul romilor din Bulgaria, Kiril Raşkov, a fost arestat. Revolta continuă în statul vecin

Ţarul romilor din Bulgaria, Kiril Raşkov, a fost arestat. Revolta continuă în statul vecin
Sursa foto: Foto: bistritaonline.ro
28 Sep 2011   •   12:10

Situaţia e din ce în ce mai tensionată în Bulgaria. Ţarul romilor, interlopul Kiril Raşkov, a fost arestat, iar conturile sale blocate. În acelaşi timp, un partid naţionalist de la Sofia a început să distribuie broşuri intitulate "Infracţiunea romă - o ameninţare pentru stat".

Arestarea lui Kiril Raşkov a fost confirmată de secretarul şef al ministerului de interne. Demnitarul a mai spus şi că interlopul de etnie romă se află în spatele gratiilor după ce o persoană l-a acuzat de intimidare şi că ar fi fost arestat chiar dacă nu ar fi avut loc evenimentele violente din ultimele zile. Interlopul se află în vizorul poliţiei şi pentru evaziune fiscală. Pe perioada anchetei, autorităţile bulgare au pus sechestru pe bunurile şi propietăţile interlopului.

Între timp, manifestaţiile împotriva clanurilor mafiote de romi din Bulgaria au cuprins toată ţara vecină, unde aproape 200 de persoane au fost arestate în a treia zi de proteste. Mii de protestatari, majoritatea tineri s-au adunat în Piaţa Unirii din Plovdiv. Înarmaţi cu steaguri şi pancarte, au pornit pe străzi către cartierul romilor din oraş.

Protestatarii cer pedepsirea şefului mafiot Kiril Raşkov, condamnat la moarte de staborul romilor. Familia acestuia este acuzată că ar fi vinovată de moartea unui tânăr şi de rănirea altor persoane într-un accident rutier.

Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe bulgare, printre care Varna, Burgas şi Haskovo. La Sofia, poliţia a intervenit pentru a-i opri pe demonstranţii care încercau să ajungă la Parlament.

În urma escaladării tensiunilor etnice în Bulgaria, preşedintele Gheorghi Părvanov a convocat pentru sâmbătă o reuniune de urgenţă a Consiliului Consultativ pentru Securitate Naţională.

 


×
Subiecte în articol: arestare Bulgaria romi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close