Antena 3 CNN Externe Tatăl atacatorului de la Toulouse: Niciun oficial francez nu are dreptul să îmi ceară să tac. Nu mă tem decât de Allah

Tatăl atacatorului de la Toulouse: Niciun oficial francez nu are dreptul să îmi ceară să tac. Nu mă tem decât de Allah

Tatăl atacatorului de la Toulouse: Niciun oficial francez nu are dreptul să îmi ceară să tac. Nu mă tem decât de Allah
Sursa foto: Foto: YouTube
28 Mar 2012   •   15:42

Tatăl islamistului francez Mohamed Merah a declarat într-un interviu publicat miercuri că niciun oficial francez nu are dreptul să îi "ceară să tacă", ca răspuns la o declaraţie a ministrului francez de Externe, Alain Juppe, care l-a sfătuit "să tacă", relatează AFP.
   
"Niciun oficial francez nu are dreptul să îmi ceară să tac. Sunt cetăţean algerian liber în ţara mea, mă exprim cum vreau, este dreptul meu să îmi apăr fiul şi ţara", a declarat Mohamed Benalel Merah într-un interviu pentru cotidianul de limbă arabă Echorouk, care a publicat un material de două pagini.
   
Alain Juppé îi răspunsese marţi dimineaţă lui Mohamed Benalel Merah, care ameninţase că va depune plângere împotriva Franţei pentru "uciderea" fiului său.

"Dacă aş fi tatăl unui asemenea monstru, aş tăcea de ruşine", spusese Juppe.
   
"Mă voi consulta cu avocaţii în legătură cu posibilitatea acţionării în justiţie a serviciilor de securitate franceze, care sunt responsabile de moartea fiului meu", a insistat tatăl islamistului.
   
"Cum este posibil ca un oficial de un asemenea rang, care se laudă cu democraţia şi libertatea de expresie, să îi ceară să tacă tatălui unui fiu care a murit", a întrebat Mohamed Benalel Merah.
   
"Eu nu mă tem decât de Allah", a spus el.
   
Tatăl islamistului a recunoscut că a fost condamnat pentru trafic de droguri în 1999 şi că a executat cinci ani de închisoare.

"Care este problema? Dacă am fost vinovat, justiţia şi-a făcut datoria", a mai spus el.
   
Corpul islamistului francez de origine algeriană Mohamed Merah urmează să fie transportat, joi după prânz, la Alger, cu un zbor al companiei Air Algerie venind din Franţa, a anunţat un membru al familiei acestuia în capitala algriană.

Merah va fi înhumat în regiunea Médea, la 90 de kilometri sud de Alger.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close