Antena 3 CNN Externe Tatăl copilului născut de românca de zece ani din Spania ar fi un minor de 13 ani

Tatăl copilului născut de românca de zece ani din Spania ar fi un minor de 13 ani

Tatăl copilului născut de românca de zece ani din Spania ar fi un minor de 13 ani
Sursa foto: Foto: madrid.world-stay.com
03 Noi 2010   •   16:38

Tatăl copilului născut de o românca în vârstă de zece ani, în Spania săptămâna trecută ar fi un alt minor, cu vârsta de 13 ani, potrivit The Reader.

Elena, o tânără de etnie romă în vârstă de 10 ani, ar fi a ajuns în această ţară în urmă cu trei săptămâni, trimisă de mama sa, pe nume Olimpia. Motivul îl constituie încasarea sumei de 2.500 de euro, bani oferiţi automat de către Guvernul spaniol mamelor care nasc acolo.

Mama fetei a spus ziariştilor spanioli că fata locuia în România, împreună cu tatăl ei, în vreme ce ea se mutase în Spania, cu noul ei soţ. Când aceasta a auzit că Elena s-a despărţit de prietenul ei, în vârstă de 13 ani, şi că este însărcinată, i-a spus fetei să vină în Spania, pentru a naşte acolo.

Mai mult decât atât, Olimpia a declarat că nu este îngrijorată că fetiţa ei a născut la o vârstă atât de fragedă, spunând că i se pare perfect normal. Un apropiat al familiei, tot de etnie romă, le-a mai spus acestora că soţia lui a născut primul copil la 12 ani şi că, în comunitatea romă, acest lucru este normal şi deloc îngrijorător.

Fetiţa şi copilul ei, botezat Nicolette, vor rămâne, pentru moment, în Spania.

×
Subiecte în articol: romanca romi Spania minor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close