Antena 3 CNN Externe Tatăl uneia dintre victimele atacului de la liceul Uvalde, ia măsuri împotriva producătorului de arme

Tatăl uneia dintre victimele atacului de la liceul Uvalde, ia măsuri împotriva producătorului de arme

Tatăl unei fete de 10 ani ucisă în împușcăturile de la școala din Uvalde, Texas, și un angajat al școlii au făcut primii pași care ar putea duce la procese împotriva Daniel Defense, producătorul puștii semiautomate folosite în masacrul de săptămâna trecută, în care au murit 21 de persoane.

Tatăl uneia dintre victimele atacului de la liceul Uvalde, ia măsuri împotriva producătorului de arme
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2022   •   18:04

Avocații lui Alfred Garza, tatăl elevei de la școala primară Robb, Amerie Jo Garza, au cerut vineri, într-o scrisoare, ca Daniel Defense să furnizeze informații despre comercializarea de arme către adolescenți și copii.

„Vă cerem să începeți să ne furnizați informațiile acum, în loc să îl forțați pe domnul Garza să intenteze un proces pentru a le obține", se arată în scrisoare.

Încă nu a fost anunțat niciun proces împotriva Daniel Defense în urma împușcăturilor.

Daniel Defense din Black Creek, Georgia, nu a răspuns la cererea jurnaliștilor de a oferi explicații despre demersul tatălui victimei.

Trăgătorul din Uvalde, Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, a intrat în școala pe 24 mai și a ucis 19 elevi și doi profesori înainte de a fi omorât de forțele de ordine, potrivit autorităților.

El și-a cumpărat în mod legal prima armă la împlinirea vârstei de 18 ani, pe 17 mai.

Josh Koskoff, avocatul lui Garza, a condus cazul privind împușcăturile de la școala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, în 2012, care a dus la o înțelegere de 73 de milioane de dolari din partea producătorului de arme Remington în februarie. Aceasta a fost prima înțelegere semnificativă în acest domeniu.

„Sandy Hook din Connecticut nu este obligatoriu pentru instanța din Texas, dar asta nu înseamnă că nu are putere de convingere", a declarat Koskoff.

Koskoff a spus pentru Reuters că aplică ceea ce a învățat din cazul Sandy Hook la investigația sa actuală, concentrându-se pe marketingul destinat copiilor și adolescenților și pe plasarea de produse în jocurile video cu împușcături.

„Trăgătorul, în esență, în ziua în care a împlinit 18 ani, știa exact ce arme primea", a spus Koskoff, potrivit Mediafax.

Într-o acțiune separată, angajata școlii Emilia Marin a depus documente la tribunalul statului Texas, solicitând ca reprezentanții Daniel Defense să fie audiați.

Producătorii de arme de foc sunt în general protejați de procese legate de utilizarea criminală a armelor de foc printr-o lege federală numită Protection of Lawful Commerce in Arms Act sau PLCAA.

Cu toate acestea, Curtea Supremă din Connecticut a decis în 2019 că firma de arme Remington Arms ar putea fi dată în judecată de familiile victimelor de la Sandy Hook în temeiul unei excepții PLCAA, deoarece producătorul de arme Remington ar fi încălcat legile de marketing ale statului.

×
Subiecte în articol: SUA Uvadale Texas liceu impuscaturi arme proces
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close