Antena 3 CNN Externe Taximetristul cu cea mai scumpă maşină din Republica Moldova: Maybach 57 S

Taximetristul cu cea mai scumpă maşină din Republica Moldova: Maybach 57 S

Taximetristul cu cea mai scumpă maşină din Republica Moldova: Maybach 57 S
Sursa foto: Maybach
19 Feb 2010   •   18:14

Un taximetrist din Chişinău este proprietarul celui mai scump automobil din Republica Moldova, un Maybach 57 S, al cărui preţ de piaţă este de 360 de mii de euro, potrivit publicaţiei moldovene Jurnal.md .

Deşi proprietarul automobilului susţine că a cumpărat maşina împreună cu nişte cunoştinţe din Germania şi că Maybach-ul este folosit de către o agenţie de organizare a nunţilor, bărbatul refuză să dezvăluie numele agenţiei şi cât costă închirierea luxosului automobil. Soţia taximetristului afirmă că maşina a fost înregistrată întâmplător pe numele soţului său, Sergiu. În acelaşi timp, mai multe persoane afirmă că singurul Maybach din R. Moldova aparţine fiului fostului preşedinte moldovean, Oleg Voronin. Proprietarii celorlalte maşini de lux sunt milionari cu acte în regulă.

Potrivit ?Jurnal?, Sergiu locuieşte într-un apartament dintr-un bloc vechi aflat în sectorul Buiucani al capitalei. Balconul apartamentului, fără geamuri, nici de departe nu pare să aparţină unui milionar. ?Sergiu nu-i acasă. El stă rar acasă pentru că lucrează taximetrist?, a explicat o vecină.

Când a auzit că bărbatul este proprietarul celei mai scumpe maşini din Chişinău, femeia a făcut ochii cât cepele. ?Glumiţi? Nu este adevărat! Îmi pare că el nu are deloc maşină şi nici bani pentru a-şi lua o maşină atât de scumpă?, a spus femeia, precizând că nu l-a văzut niciodată pe Sergiu cu o maşină scumpă. Nici alţi vecini de-ai lui nu-şi amintesc să fi văzut vreodată un Maybach în curte. Asta deşi maşina a fost înregistrată la Chişinău încă din anul 2007. Şi soţia lui Sergiu s-a mirat atunci când I s-a spus de Maybach.

?El a rezolvat deja această problemă?, a explicat ea. Potrivit femeii, soţul său a aflat, cu ceva timp în urmă, că pe numele lui a fost înregistrată o maşină foarte scumpă, dar a clarificat deja lucrurile.
?Maşina pe care o avem noi e foarte modestă?, a declarat soţia taximetristului.

Maybach-ul este folosit pentru nunţi

Potrivit lui Sergiu, maşina îi aparţine, însă a fost cumpărată de nişte cunoştinţe de-ale lui din Germania şi înregistrată pe numele său pentru că cetăţenii germani nu au dreptul la proprietate în Republica Moldova. Taximetristul mai susţine că maşina e utilizată într-o agenţie de organizare a nunţilor, însă nu i-a dezvăluit numele motivând că este secret comercial.
?N-aveţi voi treabă cu Maybach-ul meu! E secret comercial?, a spus taximetristul Sergiu.

Preţul unui Maybach 57 S este de aproximativ 360 de mii de euro, sau 6, 3 milioane de lei. În România, există doar patru astfel de automobile de lux deţinute de multimilionarii Dan Adamescu, Ion Ţiriac, Viorel Cataramă şi Gigi Becali.

Cele mai luxoase maşini din Chişinău

În afară de Maybach-ul taximetristului Sergiu, în Chişinău mai sunt înregistrate trei Rolls-Royce-uri Phantom, maşină a cărei preţ este de 320 de mii de euro. Una dintre aceste maşini aparţine omului de afaceri Gabriel Stati. De asemenea, pe străzile capitalei moldovene mai pot fi văzute un Maseratti Granturismo, care costă 116 mii de euro şi care aparţine fostului premier Ion Sturza, un Ferrari F430, care costă peste 200 de mii de euro, şi două Bentley-uri, automobil cu un preţ de peste 300 de mii de euro. Printre proprietarii celor mai scumpe maşini din Republica Moldova figurează şi premierul Vlad Filat, posesorul unui BMW 760 LI de peste 100 de mii de euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close