"Te-ai săturat să votezi pentru şobolani? Votează o pisică". Candidatura unui motan la primăria unui oraş din Mexic, fenomen pe Facebook

de S.T.    |    20 Iun 2013   •   22:26
"Te-ai săturat să votezi pentru şobolani? Votează o pisică". Candidatura unui motan la primăria unui oraş din Mexic, fenomen pe Facebook Foto: Facebook

Candidatura unui motan pe nume Morris la primăria oraşului mexican Xalapa a început ca o glumă, dar a devenit un fenomen pe reţelele de socializare, ilustrând nemulţumirea populaţiei faţă de politicieni, scrie The Guardian.
   
"Morris a devenit expresia a cât de mult s-au săturat oamenii de toate partidele şi de sistemul politic care nu ne reprezintă", afirmă Sergio Chamorro, proprietarul candidatului cu blană, al cărui slogan de campanie a fost: "Te-ai săturat să votezi pentru şobolani? Votează o pisică."
   
Pagina de Facebook pentru El Candigato Morris ("gato" însemând "pisică" în spaniolă) are în prezent peste 135.000 de "like", mult mai multe decât cele ale oricărui alt candidat înregistrat în cursa pentru primăria oraşului Xalapa.Alegerile locale din Mexic vor avea loc în aproximativ jumătate de ţară la 7 iulie.

Morris a inspirat şi alte candidaturi de animale în alte oraşe mexicane: un măgar în Ciudad Juarez,un câine în Oaxaca şi un pui de găină în Tepic.

Niciunul însă nu a devenit la fel de popular ca motanul.
   

x close