Antena 3 Externe Teama de atentate teroriste îi face pe nemţi să se gândească la măsuri excepţionale

Teama de atentate teroriste îi face pe nemţi să se gândească la măsuri excepţionale

29 Dec 2015   •   14:30
Teama de atentate teroriste îi face pe nemţi să se gândească la măsuri excepţionale
Sursa foto: sursa: businessinsider.com.au

Majoritatea germanilor ar fi în favoarea desfășurării de trupe în interiorul granițelor Germaniei dacă țara ar fi victima unui atac terorist, transmite Agerpres, citând un sondaj realizat pentru agenția DPA
Potrivit sondajului, realizat de Institutul YouGov, 53% dintre persoanele chestionate spun că ar susține ''hotărât'' desfășurarea de trupe ca răspuns la un act de terorism și numai 7% ar respinge un astfel de demers.

Alte 35% au afirmat că ar fi de acord cu desfășurarea de soldați germani pe străzi dacă ei ar avea ''funcții clar limitate''.

Legislația germană prevede că securitatea internă ține de responsabilitatea doar a poliției și că Bundeswehr-ul (armata germană) poate interveni numai pentru a oferi sprijin în vremuri de criză.

Recentele atacuri teroriste de la Paris au reaprins o dezbatere veche de decenii, dacă Constituția germană ar trebui să permită o relaxare a regulilor privind desfășurarea armatei naționale.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close