Antena 3 CNN Externe Teama de gripa porcină ţine musulmanii departe de Mecca

Teama de gripa porcină ţine musulmanii departe de Mecca

Teama de gripa porcină ţine musulmanii departe de Mecca
Sursa foto: mecca
26 Noi 2009   •   19:24

Numărul de musulmani care vor participa la pelerinajul de la Mecca în Arabia Saudită ar putea scădea cu până la jumătate de milion de persoane în acest an din cauza fricii de gripa porcină.
Guvernul saudit susţine că sunt aşteptaţi circa două milioane de pelerini, în scădere de la media de 2,5 milioane din ultimii ani.

"Nu avem încă cifrele oficiale, dar probabil va exista o scădere a numărului?, arăta Khaled Marghlani, purtător de cuvânt al ministerului Sănătăţii. Acesta arăta că au sosit deja un milion de pelerini, dar s-ar putea ajunge la 1.5-2 milioane de persoane.
Ministerul sănătăţii a raportat 70 de cazuri de gripă porcină printre pelerini, şi patru decese.

Guvernul saudit colaborează încă din iunie cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a limita grzpa porcină, făcând stocuri de 1,5 milioane doze de Tamiflu. Peste 20.000 de angajaţi lucrează în 14 spitale în Mecca, alături de alte spitale mobile şi zone de carantină.
Riyadh a mai cheltuit circa patru miliarde de euro pentru un oraş de corturi în Valea Mina lângă Mecca, instalând 40.000 de corturi ignifuge.

Mai multe state au impus restricţii pentru copii, bătrâni femei însărcinate şi infirmi să călătorească la Mecca. Tunisia a mers mai departe şi a interzis total deplasarea la Mecca..
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mecca gripa porcina Arabia Saudita
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close