Antena 3 CNN Externe Teheran: Ahmadinejad doreşte evacuarea a cinci milioane de persoane de frica cutremurelor

Teheran: Ahmadinejad doreşte evacuarea a cinci milioane de persoane de frica cutremurelor

Teheran: Ahmadinejad doreşte evacuarea a cinci milioane de persoane de frica cutremurelor
Sursa foto: teheran
13 Apr 2010   •   12:39

Cel puţin cinci milioane de locuitori din Teheran trebuie să fie relocaţi în altă parte, deoarece capitala Iranului este aşezată pe mai multe falii şi este ameninţată de cutremure, arăta preşedintele Mahmoud Ahmadinejad .

"Nu putem ordona oamenilor să evacueze oraşul... dar trebuie făcute provizii. Cel puţin cinci milioane ar trebuie să părăsească Teheranul pentru a fi mai puţin aglomerat şi mai uşor de manageriat în caz de accident," transmite agenţia Mehr .

Ahmadinejad a precizat că guvernul ar putea oferi ?pământ, împrumuturi la o dobândă de patru procente şui subvenţii însemnate" în provincii pentru a încuraja locuitorii din Teheran să părăsească capitala.

Provincia Teheran are aproape 14 milioane de locuitori, din care opt milioane trăiesc în oraş. Experţii avertizează că un cutremur puternic în Tehran ar putea ucide sute de mii de persoane.
Ahmadinejad amintea că 67 procente din cei 74 milioane de locuitori din Iran trăiesc în zone urbane.

"Nu putem prezice când se va produce un cutermur. Dar dacă se întâmplă ceva în provincia Teheran cu 13,8 milioane de locuitori, cum putem face faţă?" .

Iran este afectat adesea de cutremure, din care multe sunt devastatoare. Cel mai grav din ultima vreme s-a produs în oraşul Bam în decembrie 2003, când au murit 31.000 de peroane.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close