Antena 3 CNN Externe Tel-Aviv. Un manifestant a încercat să se autoincendieze: Statul Israel m-a furat şi m-a lăsat fără nimic

Tel-Aviv. Un manifestant a încercat să se autoincendieze: Statul Israel m-a furat şi m-a lăsat fără nimic

Tel-Aviv. Un manifestant a încercat să se autoincendieze: Statul Israel m-a furat şi m-a lăsat fără nimic
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
15 Iul 2012   •   10:57

Un manifestant care a încercat să se autoincendieze sâmbătă seara, în timpul unui marş organizat la Tel-Aviv pentru a marca un an de la declanşarea mişcării de protest sociale în Israel, a fost spitalizat în stare gravă, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, relatează AFP.
   
"El a lăsat în stradă fotocopiile unei scrisori pe care a citit-o înainte de a se autoincendia. Pentru noi este o tentativă de sinucidere", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliţiei Luba Samri, care a precizat că este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani.
   
Martorii oculari, citaţi de site-ul de ştiri Ynet, au declarat că bărbatul a citit scrisoarea înainte de a se stropi cu lichid inflamabil şi a-şi da foc.
   
"Statul Israel m-a furat şi m-a lăsat fără nimic", se poate citi în scrisoarea citată de Ynet.
   
"Acuz Israelul, (pe premierul) Benjamin Netanyahu şi (pe ministrul de Finanţe) Youval Steinitz pentru umilirea constantă pe care cetăţenii Israelului trebuie să o îndure zilnic. Ei iau de la săraci pentru a le da bogaţilor", continuă textul.
   
Potrivit poliţiei, circa 8.000 de persoane au defilat sâmbătă seara la Tel-Aviv.
   
Manifestanţii au reluat principalul slogan al mişcării din vara lui 2011: "Poporul cere justiţie socială" şi cere demisia şefului Guvernului Benjamin Netanyahu scandând "Bibi întoarce-te la tine", a constatat un fotograf al AFP.
   
"Sper că multe persoane vor veni să defileze pentru a marca un an de la trezire şi că vor continua să se bată pentru un viitor mai bun în această ţară", a declarat Dafne Leef, liderul mişcării sociale din vara lui 2011.
   
"Anul care s-a scurs a fost foarte dens, dacă ar fi avut loc atâtea progrese câte promisiuni nerespectate am fi fost într-o situaţie cu mult mai bună", a adăugat ea.
   
Guvernul a reacţionat la manifestaţiile din vara trecută, care au reunit sute de mii de persoane ce protesteau faţă de viaţa scumpă şi inegalităţile sociale, înfiinţând un comitet pentru examinarea diverselor reforme. Dar un număr restrâns dintre ele au fost puse în aplicare.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close