Antena 3 CNN Externe Toate telefoanele din Marea Britanie vor primi o alertă de urgență pe 23 aprilie. Ce mesaj transmit autorităţile

Toate telefoanele din Marea Britanie vor primi o alertă de urgență pe 23 aprilie. Ce mesaj transmit autorităţile

Pe 23 aprilie, la ora 15:00, pe milioane de telefoane mobile din Marea Britanie va apărea un mesaj alături de o alarmă puternică.

Toate telefoanele din Marea Britanie vor primi o alertă de urgență pe 23 aprilie. Ce mesaj transmit autorităţile
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2023   •   19:35

Cei care militează pentru combaterea violenței domestice sunt de părere că testul ar putea pune oamenii în pericol, potrivit Sky News.

Guvernul britanic a dezvăluit mesajul care va apărea alături de o alarmă puternică pe milioane de telefoane mobile pe 23 aprilie. Militanții pentru combaterea violenței domestice susțin, însă, că testul ar putea pune oamenii în pericol, dezvăluind locația telefoanelor secrete ascunse de persoanele aflate în pericol.

Textul care va apărea a fost dezvăluit acum și va spune: "Acesta este un test al Emergency Alerts, un nou serviciu al guvernului britanic care vă va avertiza dacă în apropiere există o urgență care vă pune viața în pericol. În cazul unei urgențe reale, urmați instrucțiunile din alertă pentru a vă menține pe dumneavoastră și pe ceilalți în siguranță. Vizitați gov.uk/alerts pentru mai multe informații. Acesta este un test. Nu trebuie să luați nicio măsură".

Citeşte şi: Prima țară din Europa care aprobă mașinile ce se conduc singure. Șoferii vor primi probe gratuite de 90 de zile

Mesajul va fi recepționat pe telefoanele mobile 4G și 5G împreună cu un sunet și vibrații timp de până la 10 secunde, chiar dacă dispozitivele sunt pe silențios.

Utilizatorii de telefoane vor fi invitați să facă click pe "OK" pe ecranul de pornire sau să se îndepărteze de mesaj înainte de a putea continua să își folosească dispozitivul.

Șoferii sunt sfătuiți să nu se uite la telefoane până când este sigur să facă acest lucru.

Sistemul de alertă de urgență este destinat să fie utilizat în situații care pun viața în pericol, inclusiv în cazul inundațiilor și incendiilor.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie telefoane urgenta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close