Antena 3 CNN Externe Telefoanele mobile, interzise la şcoală. "Distrag atenția şi arată lipsă de respect față de profesori" - circulară în Italia

Telefoanele mobile, interzise la şcoală. "Distrag atenția şi arată lipsă de respect față de profesori" - circulară în Italia

O circulară semnată de ministrul Educației din Italia, Giuseppe Valditara, a fost distribuită marți către școli şi conține indicații privind utilizarea telefoanelor mobile și a dispozitivelor electronice în clase.

Telefoanele mobile, interzise la şcoală. "Distrag atenția şi arată lipsă de respect față de profesori" - circulară în Italia
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2022   •   15:02

Prin acest ordin se confirmă interdicția utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor, "întrucât este un element de distragere a atenției proprii și a celorlalți și o lipsă de respect față de profesori, pentru care prioritară este restituirea autorității", afirmă ministrul Valditara.

Circulara nu introduce sancțiuni disciplinare. Utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice poate fi permisă în scopuri didactice.

Interdicția folosirii telefoanelor mobile în timpul orelor este confirmată, așadar, în circulara ministerială, "întrucât este un element de distragere a propriei atenții și a altora și o lipsă de respect față de profesori".

Un sondaj recent al Comisiei a VII-a a Senatului a scos în evidență și efectele nocive pe care utilizarea neglijentă a dispozitivelor electronice le poate avea asupra concentrării, memoriei și spiritului critic al tinerilor.

Utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice poate fi evident permisă, la autorizația profesorului, și prin respectarea regulamentelor școlii, în scopuri educaționale, incluzive și de formare, și în sfera obiectivelor Planului Național de Şcoală Digitală (PNSD) și de "cetățenie digitală", potrivit lastampa.it.
 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close