Antena 3 CNN Externe Telefoanele mobile pot provoca apariţia cancerului

Telefoanele mobile pot provoca apariţia cancerului

Telefoanele mobile pot provoca apariţia cancerului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de N.B.    |    20 Oct 2012   •   23:41

Telefonul mobil dăunează grav sănătăţii. E oficial acum! Un italian de 60 de ani a luptat zece ani în justiţie şi-a dovedit că celularul l-a îmbolnăvit de cancer. Curtea Supremă italiană a recunoscut oficial primul caz de cancer provocat de radiaţiile emise de un telefon mobil. Medicii români recunosc şi ei că radiaţiile emise de telefoanele mobile sunt un factor de risc.

Innocente Marcolini, în vârstă de 60 de ani, se luptă din 2002 pentru ca justiţia sa recunoască legătură dintre boala de care sufera şi telefonul mobil. În acelaşi timp, omul se încapaţânează să înfrunte cancerul.

Italianul a fost managerul unei firme importante din Brescia şi spune că slujba l-a obligat sa fie nedesparţit de telefonul mobil, vreme de 12 ani. Decizia Curţii Supreme a Italiei vine ca o alinare pentru el.

"Tumorile grave ale creierului erau o caracteristică a persoanelor în vârsta, dar acum le constatam şi la tineri de 20 - 25 - 30 de ani. Ajung la noi cu tumori, de cele mai multe ori inoperabile" susţin medicii.

Rezultatele studiilor realizate pe-această temă sunt însă contradictorii. Multe demonstrează o legătură între folosirea telefonului mobil şi apariţia tumorilor celebrale. Altele, spun că rata apariţiei cancerului este aceeaşi, atât la persoanele care au folosit pe termen lung mobilul cât şi la cele care nu au folosit mobilul. Medicii români spun şi ei că telefonul mobil poate fi un factor de risc.

Dacă în urmă cu 8 ani se afirma că telefoanele mobile nu prezintă niciun risc, acum şi în special în 2012 OMS (n.r.: Organizaţia Mondială a Sănătăţii) face o avertizare să se reducă convorbirile prin telefonul mobil la 15 şi nu mai mult de 30 de minute şi chiar cu restricţii pentru copii.

Vorbim la telefoanele mobile zilnic şi de multe ori. Nici nu ne dăm seama că aparatul acesta de care nu ne putem despărţi nici până la colţul străzii să cumpărăm pâine, ne poate dăuna sănătăţii.

Unul dintre sfaturile specialiştilor pentru a ne feri de radiaţii este să folosim mai des handsfree-ul.



×
Subiecte în articol: telefon mobil cancer radiatii tumori
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close