Antena 3 CNN Externe Televiziunea și-a cerut scuze după ce a anunțat pe post că țara a fost invadată de China, în Taiwan

Televiziunea și-a cerut scuze după ce a anunțat pe post că țara a fost invadată de China, în Taiwan

Un post de televiziune susținut de guvern din Taiwan și-a cerut scuze și a îndemnat oamenii să nu intre în panică miercuri, după ce a raportat din greșeală un atac chinez la Taipei, pe fondul tensiunilor militare în creștere cu Beijingul.

Televiziunea și-a cerut scuze după ce a anunțat pe post că țara a fost invadată de China, în Taiwan
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   10:17

În timpul unei știri transmise în direct miercuri dimineață, postul de televiziune a afișat din greșeală alerte în partea de jos a ecranului despre navele militare și infrastructura critică din apropiere de Taipei care au fost lovite de rachete chineze, potrivit rapoartelor presei locale.

Printre alerte s-au inclus și mesaje conform cărora „războiul ar putea începe”, o stație de tren a fost incendiată de „agenți chinezi” sau „președinta Taiwanului a declarat stare de urgență”.

"Cetăţeni, vă rugăm să intrați în panică. Prin prezenta clarificăm informaţiile şi ne cerem scuze", a spus o prezentatoare în buletinul de ştiri al reţelei de la ora 10 a.m.

Ea a spus că alertele au fost destinate unui exercițiu cu Departamentul de Pompieri din New Taipei City, marți, dar au fost afișate din greșeală miercuri dimineață din cauza unei erori tehnice.

Nu au existat semne evidente de panică în Taipei după buletinele accidentale, potrivit Reuters.

China nu a renunțat niciodată la folosirea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său și a intensificat activitățile militare în apropiere în ultimii doi ani pentru a forța insula să accepte pretențiile de suveranitate ale Beijingului.

Taiwanul și-a ridicat nivelul de alertă de când Rusia a invadat Ucraina, temându-se ca China să facă o mișcare similară, deși guvernul nu a raportat niciun semn că un atac este iminent.

Războiul din Ucraina, pe care Rusia îl numește „operație militară specială”, a stârnit dezbateri cu privire la implicațiile pentru Taiwan și modalitățile de stimulare a pregătirii, cum ar fi reformele pregătirii rezerviștilor.

Săptămâna trecută, armata din Taiwan a lansat pentru prima dată un manual privind apărarea civilă, oferind cetățenilor îndrumări de supraviețuire într-un scenariu de război.

×
Subiecte în articol: China Taiwan televiziune invazie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close