Temperaturi de minus 50 de grade Celsius. Şase oameni au murit din cauza gerului, în Rusia

de M.Z.    |    18 Dec 2012   •   14:13
Temperaturi de minus 50 de grade Celsius. Şase oameni au murit din cauza gerului, în Rusia Foto: coldclimategardening.com

Un val de frig s-a abătut asupra Rusiei, însoţit de temperaturi care au coborât până la minus 50 de grade Celsius în estul ţării şi s-au soldat cu şase morţi şi peste 220 de răniţi în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi agenţia publică RIA Novosti, potrivit AFP.

"Şase persoane au murit din cauza frigului în Rusia în ultimele 24 de ore" şi alte 227 au solicitat ajutor medical, 103 dintre ele fiind spitalizate, a anunţat agenţia, citând o sursă din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Temperaturile au scăzut vertiginos începând de săptămâna trecută. La Moscova, marţi dimineaţa se înregistrau minus 19 grade Celsius, după ce a nins abundent săptămâna trecută.

Potrivit meteorologilor, temperaturile din capitală vor rămâne la acelaşi nivel până la 23 decembrie. La Novosibirsk, Tomsk, Omsk şi Barnaul, principalele oraşe din Siberia Occidentală, temperaturile au coborât în noaptea de luni spre marţi până la -47 de grade, potrivit Centrului meteorologic rus.


Foto: boston.com/Reuters

La Magadan, în Extremul Orient rus, temperatura minimă nocturnă s-a stabilit în noaptea de luni spre marţi la minus 51 de grade Celsius şi şcolile au fost închise din cauza frigului.

Chiar şi sudul ţării a fost afectat de un val de frig.

Astfel, funcţionarea aeroportului de la Mahacikala, capitala Daghestanului, republică din Caucazul rus de la Marea Caspică, a fost puternic perturbată din cauza unor ninsori abundente, iar aproximativ 20 de zboruri au avut întârzieri, potrivit filialei locale a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.


Şi în Ucraina, 19 persoane au murit de frig în ultimele 24 de ore

O situaţie asemănătoare se înregistrează şi în Ucraina, unde 19 persoane au murit de frig, în ultimele 24 de ore, din cauza temperaturilor care au scăzut sub minus 23 de grade în anumite regiuni, bilanţul înregistrat de la începutul lunii ajungând la 37 de morţi.

În plus, aproximativ 190 de persoane au fost salvate de la hipotermie şi degerături, dintre care 162 de persoane au fost spitalizate, a precizat ministerul într-un comunicat.

Ucraina este afectată de mai multe săptămâni de ninsori puternice, iar în ultimele zile de un val de frig.

Temperaturile au scăzut marţi până la minus 12 şi minus 16 grade Celsius în centrul şi sudul ţării şi până la minus 23 de grade în regiunea Lugansk (est).

Iarna trecută, peste 130 de persoane au murit de frig în Ucraina, după care Guvernul a încetat să mai publice statistici pe această temă.

Parteneri
x close