Antena 3 CNN Externe Tenisul, mai important decât Obama? Ce a făcut premierul britanic a surprins pe toată lumea

Tenisul, mai important decât Obama? Ce a făcut premierul britanic a surprins pe toată lumea

Tenisul, mai important decât Obama? Ce a făcut premierul britanic a surprins pe toată lumea
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
28 Sep 2012   •   10:58

Premierul britanic a făcut un gest care i-a surprins atât pe oficialii britanici cât şi pe cei americani. Potrivit unui prieten al lui David Cameron, prim ministrul ar fi refuzat o convorbire cu preşedintele Barack Obama, transmiţând că îl va suna el înapoi, deoarece a dorit să continue o partidă de tenis, relatează BBC News online.

Charlie Brooks, un antrenor de cai de curse care este căsătorit cu Rebekah Brooks, fosta editoare a The Sun şi directoare executivă a News International, a declarat că juca o partidă de tenis cu premierul, în momentul în care a sunat preşedintele Statelor Unite. Cameron a ales să respingă convorbirea şi să joace al treilea set, susţine Brooks. Oficialii britanici au declarat că nu au găsit vreo dovadă a acestui incident.

"Jucam tenis cu el (Cameron) la Chequers într-o zi. Am câştigat primul set uşor, el l-a câştigat pe al doilea, după care a venit cineva la el şi i-a spus "Obama vă caută la telefon, domnule premier" ", a declarat Brooks.

"M-am gândit "Ok, va trebui să o lăsăm aşa". Dar el a spus "Cred că avem timp pentru al trilea set. Spune-i lui Obama că îl sun înapoi". Evident, credea că o să mă bată. Dar l-am bătut cu doi la unu", a adăugat Brooks.

Oficialii britanici au căutat informaţii despre această întâmplare şi au anunţat că Charlie Brooks l-a vizitat pe premier la reşedinţa sa de la ţară de trei ori de la alegerile generale şi că, într-una dintre dăţi, au jucat într-adevăr tenis.

Autorităţile au verificat şi evidenţa convorbirilor dintre Obama şi Cameron, dar au infirmat pentru BBC că preşedintele american a sunat în ziua în care cei doi au jucat tenis la Chequers.

Preşedintele Statelor Unite nu a sunat niciodată la întâmplare, convorbirile telefonice între cei doi fiind stabilite de birourile lor în avans, au mai spus oficialii britanici.

 

×
Subiecte în articol: David Cameron Barack Obama tenis
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close