Antena 3 CNN Externe Un bărbat a scos pistolul în biserică și a început să-i amenințe pe credincioși. Preotul l-a placat ca la rugby și a devenit erou

Un bărbat a scos pistolul în biserică și a început să-i amenințe pe credincioși. Preotul l-a placat ca la rugby și a devenit erou

Slujba religioasă de duminică oficiată într-o biserică penticostală din Nashville, statul american Tennessee, s-a transformat într-o încercare teribilă pentru participanți.

Un bărbat a scos pistolul în biserică și a început să-i amenințe pe credincioși. Preotul l-a placat ca la rugby și a devenit erou
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    10 Noi 2021   •   14:56

Către sfârșitul serviciului religios, un bărbat s-a ridicat, a venit repede spre altar și a scos un pistol cu care a început să amenințe lumea.

"Ajunsesem într-un punct în care eram confuz și nu înțelegeam ce s-a întâmplat. A îndreptat arma spre noi și mi-am zis că suntem morți. (Bărbatul cu arma) le-a spus oamenilor să se miște sau să se ridice din bănci în timp ce își flutura pistolul către cei aflați în biserică", povestește Ezekiel Ndikumana, pastorul de la Nashville Light Mission Pentecostal Church (foto următoare).

"În situația aceasta, să-l imobilizez însemna fie să mor, fie să-l împiedic să rănească pe cineva (...) Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru felul în care ne-a îndrumat, pentru a nu fi nimeni rănit", a continuat el.

Preotul a fructificat un moment prielnic, când bărbatul cu arma era întors cu spatele.

Fără să țină cont de riscuri, Ezekiel Ndikumana a dat la o parte un scaun interpus între el și agresor, l-a placat din spate pe bărbatul înarmat, încercând să-l cuprindă cu ambele mâini, pentru a-l face să coboare arma.

Cei doi lovesc o bancă și cad la pământ. Alți bărbați din biserică sar în ajutor și reușesc să-l imobilizeze pe individ până la sosirea poliției.

Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere iar presa americană l-a numit "erou" pe pastorul Ndikumana, pentru intervenția sa curajoasă.

Agresorul din biserică a fost identificat drept Dezire Baganda, în vârstă de 26 de ani (foto galerie). El riscă numeroase acuzații pentru atac cu circumstanțe agravante.

Reprezentanții bisericii declară că bărbatul a asistat la întreaga slujbă și doar la finalul serviciului religios a scos arma.

Pastorul de la Nashville Light Mission Pentecostal Church a menționat că Baganda a mai asistat la câteva slujbe dar în februarie anul curent i s-a cerut să nu mai vină, pentru că avea obiceiul să întrerupă predicile.

Potrivit martorilor, până la incidentul petrecut duminică suspectul nu s-a manifestat violent.

După acest incident, reprezentanții bisericii iau în calcul angajarea unor agenți de securitate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Subiecte în articol: pistol biserica Tennessee Ezekiel Ndikumana
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close