Antena 3 CNN Externe Tensiunile dintre Austria și Turcia se intensifică: "Suntem împotrivă!"

Tensiunile dintre Austria și Turcia se intensifică: "Suntem împotrivă!"

Tensiunile dintre Austria și Turcia se intensifică: "Suntem împotrivă!"
07 Aug 2016   •   15:01

Ministrul de externe ale Austriei, Sebastian Kurz, ameninţă că va bloca extinderea negocierilor cu Turcia privind aderarea la Uniunea Europeană, ceea ce ar putea pune în pericol acordul crucial privind migraţia dintre Bruxelles şi Ankara, relatează Reuters.

Afirmaţiile şefului diplomaţiei austriece, apărute în ediţia de duminică a cotidianului Kurier, riscă să amplifice disputa dintre Viena şi Ankara, care a izbucnit după ce cancelarul austriac Christian Kern a sugerat oprirea cu totul a negocierilor privind aderarea Turciei la UE, din cauza problemelor cu democraţia şi economia ale acestei ţări.

Discuţiile privind aderarea Turciei au avansat extrem de lent de la începerea lor în 2005, numai unul din cele 35 de capitole de negociere fiind încheiat.

"Am un loc şi un vot în Consiliul (UE) al miniştrilor de externe. În cadrul acestuia, se va pune problema deschiderii de noi capitole de negociere, iar eu sunt împotrivă", a spus Kurz, ameninţând astfel să blocheze votul unanim care este necesar în astfel de situaţii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia Austria puci SUA aderare tratat negocieri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close