Tensiuni puternice la summitul G20. O întrevedere între președinții Franței și Rusiei s-a prelungit cu o oră

de G.S.    |    04 Sep 2016   •   22:10
Tensiuni puternice la summitul G20. O întrevedere între președinții Franței și Rusiei s-a prelungit cu o oră

Preşedintele francez, François Hollande, a lansat un apel duminică omologului său rus, Vladimir Putin, cu ocazia unei întâlniri bilaterale în marja summitului G20 de la Hangzhou (estul Chinei), să găsească "o soluţie politică" a conflictului din Siria, transmite AFP.

"Trebuie să facem în aşa fel încât să găsim împreună, acum, o soluţie politică pentru pacea din Siria", a declarat şeful statului francez în prezenţa omologului său de la Kremlin, subliniind că amândoi împărtăşesc "un obiectiv comun, lupta împotriva terorismului".

"Pentru Siria, trebuie să facem în aşa fel încât o soluţie să fie găsită prin negociere", a insistat François Hollande, adăugând că "atunci când există războaie, conflicte, terorism, refugiaţi, au cu siguranţă efecte" asupra economiilor celor două ţări, dincolo de cele "asupra popoarelor implicate".

În primele minute ale întrevederii la care presa a avut acces pentru scurt timp, preşedintele francez l-a îndemnat pe Vladimir Putin "să privească în faţă situaţia din Ucraina şi Siria".

Deschizând întâlnirea organizată într-un hotel din Hangzhou, preşedintele rus a afirmat simplu că, după ce în cursul zilei "a discutat îndelung despre marile dosare economice internaţionale", propune "să ne ocupăm acum de mici chestiuni modeste care privesc atât Rusia, cât şi Franţa".

Întrevederea, prevăzută să dureze o jumătate de oră, s-a prelungit timp de aproape o oră şi un sfert, a făcut cunoscut o sursă diplomatică franceză.

Liderul de la Kremlin a discutat în special despre negocierile directe dorite de Moscova şi Washington privind Siria care, potrivit unor oficiali americani cu rang înalt exprimându-se duminică în marja summitului G20, "au dat înapoi" în mai multe privinţe.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close