Antena 3 CNN Externe Tensiuni în Iordania: Regele Abdullah al II-lea a dizolvat Parlamentul, deschizând calea spre organizarea de alegeri anticipate

Tensiuni în Iordania: Regele Abdullah al II-lea a dizolvat Parlamentul, deschizând calea spre organizarea de alegeri anticipate

Tensiuni în Iordania: Regele Abdullah al II-lea a dizolvat Parlamentul, deschizând calea spre organizarea de alegeri anticipate
Sursa foto: Foto: Mediafax/ AFP
de S.T.    |    04 Oct 2012   •   20:33

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a dizolvat joi Parlamentul şi a convocat alegeri anticipate, cu puţin timp înaintea unei manifestaţii a opoziţiei care cere reforme politice, relatează AFP.

"Regele a decis să dizolve începând de astăzi Camera deputaţilor şi a convocat alegeri anticipate", se precizează într-un comunicat al cabinetului regal.

Conform sursei citate, data alegerilor anticipate nu a fost precizată, dar în trecut regele şi-a exprimat dorinţa ca acestea să aibă loc înainte de sfârşitul anului în curs.

Anunţul survine în ajunul unei manifestaţii ce urmează să aibă loc la Amman la apelul Fraţilor musulmani, principala forţă de opoziţie, care solicită de mai multe luni reforme importante, între care "o lege electorală echitabilă, o luptă serioasă împotriva corupţiei şi reforme constituţionale".


Potrivit organizatorilor, peste 50.000 de oameni sunt aşteptaţi la acest miting.

Ca răspuns la numeroasele manifestaţii ale opoziţiei şi apelurile sale la reformă, Abdullah al II-lea şi-a anunţat intenţia de a convoca alegeri legislative.

Fraţii musulmani au anunţat la rândul lor că le vor boicota, la fel cum au făcut în 2010 pentru a protesta împotriva absenţei unor reforme de fond.

×
Subiecte în articol: tensiuni iordania
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close