Antena 3 Externe Tensiuni între Germania și Turcia: ”Trebuie să reacționăm decisiv”

Tensiuni între Germania și Turcia: ”Trebuie să reacționăm decisiv”

01 Sep 2017   •   22:50
Tensiuni între Germania și Turcia: ”Trebuie să reacționăm decisiv”
Sursa foto: Foto: Facebook/Angela Merkel

 Angela Merkel a afirmat vineri că statul german ar trebui să reacționeze decisiv în urma deciziei Ankarei de a aresta doi germani, în ciuda cererilor tot mai vehemente de a emite un avertisment de călătorie pentru cetățeni care se îndreaptă spre Turcia.

Cel puțin 12 cetățeni germani se află acum în detenție în Turcia, pentru acuzații politice, dintre care patru cu dublă cetățenie. Printre aceștia se numără și jurnalistul turco-german Deniz Yucel, care vineri împlinește 200 de zile de când este deținut. 

În aceste circumstanțe, Merkel a declarat că nu consideră că este adecvat să continue discuțiile cu Ankara cu privire la participarea sa la uniunea vamală a Uniunii Europene, informează DC News.

"Trebuie să reacționăm decisiv", a spus Merkel într-un eveniment de afaceri din orașul sudic Nurnberg, menționând că Germania și-a redesenat deja în mod fundamental relațiile cu Ankara.

"Având în vedere ultimele evenimente, poate că este necesar să le regândim tot mai mult", a continuat ea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close