Antena 3 CNN Externe Tensiuni lângă granița României. Titus Corlățean, fost ministru de Externe: "Suntem protejați, suntem NATO!"

Tensiuni lângă granița României. Titus Corlățean, fost ministru de Externe: "Suntem protejați, suntem NATO!"

În contextul tensionat dintre Rusia şi Ucraina numele României este menţionat tot mai des, dovadă a rolului pe care ţara noastră îl joacă în regiune. Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a declarat joi, în exclusivitate la Antena 3, că țara noastră este protejată în cazul în care Rusia va ataca Ucraina.

Tensiuni lângă granița României. Titus Corlățean, fost ministru de Externe: "Suntem protejați, suntem NATO!"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    20 Ian 2022   •   14:56

Deşi conflictul dintre Rusia şi Ucraina devine din ce în ce mai tensionat, Titus Corlăţean a făcut "radiografia" acestei situaţii şi spune că România este în siguranţă şi nu sunt motive de îngrijorare.

"Rusia face ceea ce a făcut şi înainte de anexarea ilegală a Crimeei şi ceea ce a făcut în diferite momente anterioare, în contexte electroale, politice, interne, în statele din spaţiul occidental, de exemplu. Lucrează foarte bine la capitolul fake-news, manipulare, la atacuri hibride de diferite tipuri. Nu întâmplător am văzut cu toţi lungile convoaie din Siberia, trenuri încărcate de trupe, de echipament militar rusesc mergând spre frontiera cu Ucraina.

Nu întâmplător vedeţi acest tip de filmuleţe, în ideea de a creşte presiunea, starea de tensiune într-un moment în care Rusia şi Putin îşi joacă acele cărţi strategice şi încearcă să genereze o stare de slăbiciune din partea occidentală, ceea ce constat că, Slavă Domnului, nu este cazul, şi faptul că există o coordonare serioadă euro-atlantică, acesta este un lucru foarte bun, în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Situaţia este preocupantă, fără discuţie. Gândiţi-vă la faptul că, în 2014, atunci când  ruşii au anexat ilegal Crimeea, din acel moment, distanţa între prezenţa militară rusă în Crimeea şi Sulina, este de doar 300 de kilometri dacă tăiem Marea Neagră.

Înţelegem foarte bine care sunt riscurile. Pentru noi, ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, nu se pune problema în termen de riscuri directe, de natură militară şi alte chestiuni. Suntem protejaţi, suntem NATO. Suntem membri ai Alianţei, deci din acest punct de vedere, ceea ce avem de făcut este să mergem în continuare coerenţi, cu această prezenţă consolidată militară, pe teritoriul Alianţei, acolo unde este nevoie", a declarat Titus Corlăţean, joi, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: tensiuni Ucraina Rusia NATO
Parteneri
Gata cu amenzile! Apelul celui mai cunoscut polițist român de pe TikTok
x close