Antena 3 CNN Externe Tensiuni între Polonia şi Rusia, din cauza unui incident militar

Tensiuni între Polonia şi Rusia, din cauza unui incident militar

Tensiuni între Polonia şi Rusia, din cauza unui incident militar
14 Apr 2016   •   22:51

Ministerul polonez de Externe a anunţat că l-a convocat pe ambasadorul rus în legătură cu un incident din Marea Baltică de la începutul acestei săptămâni, când două avioane de luptă ruseşti au simulat zboruri de atac în apropierea unui distrugător de rachete american, relatează Reuters. 

În cadrul întâlnirii cu ambasadorul Serghei Andreiev, adjunctul ministrului polonez de externe, Marek Ziolkowski, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest incident, a precizat ministerul într-un comunicat. 

"Însă (ministrul adjunct) a subliniat în primul rând că Polonia încearcă să promoveze dialogul pentru a contracara astfel de incidente", se mai arată în comunicat. 

Într-o declaraţie făcută înainte de incident pentru Reuters şi transmisă joi, adjunctul ministrului polonez al apărării a spus că NATO ar trebui să revină la modul de gândire din timpul Războiului Rece în relaţiile sale cu Rusia şi să vorbească cu Moscova de pe o poziţie de forţă pentru a contracara implicarea acesteia în Europa de Est.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Polonia Rusia tensiuni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close