Antena 3 CNN Externe Tentativă de asasinat asupra premierului din Haiti. Oficialul era la biserică

Tentativă de asasinat asupra premierului din Haiti. Oficialul era la biserică

Mai mulți bărbați înarmați au încercat fără succes să-l asasineze pe prim-ministrul haitian Ariel Henry. Oficialul se afla la biserică când ca avut loc incidentul.

Tentativă de asasinat asupra premierului din Haiti. Oficialul era la biserică
Sursa foto: Twitter/ Stars and Stripes
de Cerasela Stafie    |    03 Ian 2022   •   23:49

Incidentul a avut loc sâmbătă, în cadrul unui eveniment de comemorare a independenței țării din Caraibe. Anunțul a fost făcut chiar de biroul primului ministru, într-un comunicat.

Oficialii au transmis luni că ”bandiții și teroriștii” au încercat să-l împuște pe prim-ministru la o biserică din orașul Gonaives, din nord, unde avea loc ceremonia de marcare a celei de-a 218-a aniversări a independenței.

Imagini video difuzate pe rețelele de socializare l-au arătat pe Henry îndreptându-se spre mașină, în timp ce un grup armat a început să tragă.

Presa locală a spus că o persoană a fost ucisă și două au fost rănite în urma atacului. Poliția națională nu confirmat aceste informații, scrie Reuters. 

Biroul primului ministru a declarat că au fost emise mandate de arestare pentru suspecții care au tras asupra convoiului.

Atacul a reînnoit îngrijorările cu privire la siguranța oficialilor din Haiti, care a fost înfundată în tulburări politice de la asasinarea președintelui Jovenel Moise, în luna iulie.

Henry, a cărui administrație se confruntă cu provocări tot mai mari la adresa legitimității sale, a depus jurământul ca prim-ministru la abia două săptămâni după uciderea lui Moise de către presupuși mercenari. Țara nu a stabilit încă o dată pentru a alege un nou președinte. 

×
Subiecte în articol: tentativa asasinat premier haiti
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close