Antena 3 CNN Externe O presupusă tentativă de asasinat a fost dejucată | Putin reclamă un complot al Occidentului de a ucide jurnalişti ruşi

O presupusă tentativă de asasinat a fost dejucată | Putin reclamă un complot al Occidentului de a ucide jurnalişti ruşi

Vladimir Putin a părut să acuze Occidentul că încearcă să ucidă jurnalişti ruşi, fără a furniza vreo dovadă în acest sens.

O presupusă tentativă de asasinat a fost dejucată | Putin reclamă un complot al Occidentului de a ucide jurnalişti ruşi
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Mikhail Klimentyev
de Alexandra Ionescu    |    25 Apr 2022   •   15:33

Luni după-amiază de la Kremlin, preşedintele rus Vladimir Putit a ținut un discurs în care a părut să acuze Occidentul că încearcă să ucidă jurnalişti ruşi, fără a furniza, însă, vreo dovadă în acest sens.

El a afirmat că o astfel de tentativă de asasinare a unui reporter de televiziune a fost zădărnicită de Serviciul Federal de Securitate (FSB). „În această dimineaţă (luni - n.r.), Serviciul Federal de Securitate a oprit activităţile unui grup terorist care plănuia să atace şi să ucidă un celebru jurnalist de televiziune rus”, a declarat Putin.

„Ei au trecut la teroare - la pregătirea uciderii jurnaliştilor noştri”, a mai spus Putin, potrivit Mediafax.

Ulterior, Rusia a afirmat că a arestat membrii unui grup naţionalist care încerca să îl asasineze pe jurnalistul pro-Putin Vladimir Soloviev.

Potrivit agenţiei de ştiri Interfax, citată de Sky News, Moscova susţine că cei arestaţi acţionau în numele serviciilor speciale ucrainene.

×
Subiecte în articol: Rusia jurnalist asasinat Vladimir Putin
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close