Antena 3 CNN Externe Tentativă de asasinat la adresa lui Volodimir Zelenski. O femeie a fost reținută

Tentativă de asasinat la adresa lui Volodimir Zelenski. O femeie a fost reținută

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost vizat de o tentativă de asasinat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   12:52

Tentativa, care a fost dejucată de serviciul de securitate SBU, ar fi urmat să aibă loc cu ocazia vizitei președintelui ucrainean în orașul Mykolaiv (Nikolaev) din sudul țării, relatează Antena 3 CNN, pe baza unor surse de informații externe.

Zelenski s-a deplasat în regiunea Nikolaev la finele lunii iulie anul curent, menționează CNN.

O femeie a fost reținută de autorități, în urma investigării acestei operațiuni criminale, care ar fi presupus un bombardament aerian masiv al Rusiei în timpul vizitei lui Zelenski.

Femeia reținută este din localitatea Oceakov.

Citește și: CNN: Acestea sunt loviturile administrate de Ucraina Rusiei în ultimele zile: Ciongar, Olenegorski Gorniak, SIG

Ea a fost vânzătoare într-un magazin cu profil militar.

Suspecta a întocmit o listă cu orele și locațiile de pe traseul provizoriu al vizitei președintelui în zonă. Ea a călătorit pe teritoriul regiunii și a filmat locațiile respective, încerând, totodată, să obțină informațiile necesare loviturii, folosindu-se de propriile cunoștințe.

Autoritățile au reținu-o pe femeie în timp ce încerca să transfere informațiile dobândite. Ancheta ulterioară a arătat că suspecta mai avea și alte sarcini trasate de ruși: anume, să localizeze sistemele de război electronic și depozitele de muniții ale Forțelor Armate Ucrainene din zona localității Oceakov.

Ea riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close