Tentativă de sinucidere în masă la Beijing. Cel puţin zece persoane au ajuns la spital

de A.M.P    |    14 Aug 2013   •   08:39
Tentativă de sinucidere în masă la Beijing. Cel puţin zece persoane au ajuns la spital Foto:beijingcream.com

Cel puţin zece persoane au încercat să se sinucidă împreună, ingerând pesticid, pe o stradă, la Beijing, scria un ziar chinez miercuri, fără să precizeze motivul acestui gest, informează AFP.
   
Mai multe persoane din acest grup purtau tricouri inscripţionate "Biroul Căilor Ferate Harbin", fără să se poată confirma dacă lucrau ca feroviari în acest oraş important, în nord-estul Chinei.
   
Numeroase vehicule de poliţie şi ambulanţe i-au preluat pe membrii grupului, după ce fiecare dintre ei a înghiţit o doză de pesticid, marţi, a precizat Cotidianul Tineretului din Beijing.
   
Ziarul nu a precizat în ce stare se aflau aceştia miercuri. Însă unii dintre ei au fost consideraţi suficient de "valizi" cât să fie externaţi din spitalul unde au fost duşi, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al instituţiei.
   
Ministerul chinez al Căilor Ferate a fost desfiinţat în martie, în urma unei grave coliziuni feroviare în 2011 şi din cauza unor scandaluri de corupţie. Acest lucru a condus la apariţia unor temeri cu privire la reducerea personalului în sector.
   
China înregistrează una dintre cele mai mari rate a sinuciderii în lume, de 22,23 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit unor date oficiale.
   


x close