Antena 3 CNN Externe Teoria conspiraţiei la Vatican. Care este motivul REAL al demisiei Suveranului Pontif: "A asistat la trădări şi comploturi, în inima catolocismului"

Teoria conspiraţiei la Vatican. Care este motivul REAL al demisiei Suveranului Pontif: "A asistat la trădări şi comploturi, în inima catolocismului"

Teoria conspiraţiei la Vatican. Care este motivul REAL al demisiei Suveranului Pontif: "A asistat la trădări şi comploturi, în inima catolocismului"
de O.P.    |    13 Feb 2013   •   10:02

Pentru unii  este greu de crezut că Papa Benedict al XVI-lea a demisionat din funcţia supremă din cauza vârstei şi problemelor de sănătate. Imediat au apărut teorii potrivit cărora, Suveranul Pontif ar fi fost "învins" de un aparat administrativ prea acaparat de putere şi inflexibil la schimbare.

"Pentru că nu a reuşit reformarea Curiei Romane, Papa Benedict al XVI-lea a înţeles că trebuie să plece. Nu i-a schimbat pe ei, dar nici el nu s-a lăsat modelat de ei, aşa că singura decizie amară care putea fi luată a fost aceea a demisiei.

Benedict a încercat o reformare a Papalităţii şi a Bisericii Catolice în ansamblul ei, însă nu a ajuns să fie decât o victimă a unui sistem greu şi măcinat de intrigi şi complot", scrie într-un editorial impresionant specialistul Massimo Franco, pentru Corriere della Sera.

"Demisia Sfântului Părinte este ca o revoltă externalizată faţă de un sistem formal, faţă de o Biserică ce se află în derivă, faţă de o instituţie care a trecut în numai câţiva ani de la statutul de "maestru al vieţii", la statutul de "păcătos". Papa Benedict a fost martor la o serie de conflicte, intrigi, teorii ale conspiraţiei şi trădări sub sfânta cupolă a Catedralei Sfântul Petru", continuă Franco în editorialul său.

În articolul publicat în Corriere della Sera se mai vorbeşte şi despre un "raport secret" pe care l-au întocmit trei cardinali şi care fusese publicat în urmă cu numai trei zile. Potrivit ziarului Il Fatto Quotidiano, atât scandalul scurgerilor de informaţii, dar şi difuzarea lucrurilor secrete de către fostul majordom Paolo Gabriele, au fost o manevră a Papei pentru a limita puterea secretarului de stat Tarcisio Bertone.




×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close